Servis frižidera, Novi Beograd

Majstor za frizider, Novi Beograd

Majstor za frizider, Novi Beograd

 • Besplatan dolazak i konstatacija kvara na frizideru
 • Garancija godinu dana na svaki ugrađeni deo

Po načinu rada postoje nekoliko tipova frižidera

 • Jednokomorni – frižider sa ugrađenom unutrašnjom komorom tu spadaju i frižideri koji rade na amonijak i freon.
 • Dvokomorni – oni imaju posebnu komoru za zamrzavanje namirnica i odvojenu komoru za održavanje namirnica.
 • Frižideri No – Frost – kod njih je karakteristično da ne skupljaju led i skrež a hlađenje nastaje pomoću prinudnog izduvavanja pomoću ventilatora.
 • Zamrzivači – oni služe samo za odlaganje namirnica i duboko zamrzavanje.
servis-frizidera-novi-beograd-majstor

servis-frizidera-novi-beograd-majstor

Dvokomorni frižideri mogu da budu sa dva ili jednim kompresorom. U poslednje vreme pojavili su se frižideri sa jednim kompresorom i magnetnim ventilom, koji reguliše protok rashladnog fluida jednom u frižideru jednom u zamrzivaču.

Kada treba da potražite servis za popravku frižidera – ako primetite da kompresor ne radi sa uobičajenim tonom ili ako uobšte ne uključuje, ako je temperatura u frižideru visočija od uobičajene, a termostat ne reaguje i ne reguliše temperaturu, a kompresor stalno radi.

Najčešće kvarovi na frižideru mogu mehanički ili električni.

Mehaničke povrede u frižiderima mogu biti blokiran kompresor, probušena rashladna instalacija, probušen isparivač, korozija cevi i dr.

popravka-frizidera-nbg-majstor

popravka-frizidera-nbg-majstor

Elektrrične povrede mogu da budu – kvar u električnoj instalaciji, pokvaren termostat, ili startni rele na kompresoru, izgorela sijalica, defektiral senzor, ventilator, tajmer, električni modul i sl. Najčešća povreda kod frižider

a je povišavanje temperature. Razlozi za povećanje temperature su: narušena hermetičnost instalacije – nedostatak rashlanog fluida.

 • Ako je zapušen odvodni kanal dovodi do smrzavanja izparivača i narušava se cirkulacija vazduha ( za tipove No Frost frižidera )
 • Promena pravilnog rada termostata
 • Smanjena kompresija motokompresora.
servisiranje-frizidera-novi-beograd-majstor

servisiranje-frizidera-novi-beograd-majstor

Popravke  savremenih  frižidera su  komplikovane, čak i za ljude sa dobri tehničkim znanjem. Za takav remont potrebno je znanje principa rada frižidera, dugogodišnja praksa i specijalistički instrumenti. Kod popravke rashladne instalacije vakumiranje je obavezno. Vakumiranje je jedan id najvažnijih koraka u popravci vrižidera, to osigurava pravilan rad rashladne instalacije. U rashladnoj instalaciji nije dopušteno prisustvo vazduha. Drugi važan korak je zamena filtera sušača vlage, on upija vlagu i pročišćava rashladnu instalaciju. Voda je problem broj jedan na frižideru, ako uđe makar I jedna kap vode u rashladnoj instalaciji frižider staje sa radom. Za vreme protoka kroz isparivač kap vode smrzne i napravi čep, pa na taj način zaustavlja protok freona i narušava pravilan rad frižidera.

popravka-frizidera-novi-beograd

popravka-frizidera-novi-beograd

Dosta često nailazim na popravljane frižidere gde nije promenjen filter dehidrator. To je nedopustivo, obavezna je zamena filtera dehidratora čim se otvara rashladna instalacija na frižideru.

Dosad nabrojeno  moj je savet da u slučaju potrebe za  popravku frižidera  da potražite dobar profesionalni servis za remont frižidera.

 

4 Comments

 1. Sanja

  Interesuje me koliko kosta popravka No-frost frizidera (kombinacija frizidera i zamrzivaca sa 2 vrata…gore frizider, dole zamrzivac). Sve jos uvek radi normalno, osim sto se zvuk promenio dok ne iskljuci motor . U pitanju je Candy marka, star 7 godina.
  Hvala unapred,
  Pozdrav
  Sanja

  View Comment
 2. Viktor

  Da li radite servis mehanizama kliznih vrata profesionalnih ugostiteljskih frizidera?

  View Comment
 3. Vesna

  Da li vam je poznato, gde i da li uopste moze da se promene vrata na vertikalnom , starom /novom/ Obodinovom zamrzivacu. To je onaj sa 5-6 fijoka.
  Hvala unapred, Vesna.

  View Comment
 4. Da li dopunjujete kampereske frizidere sto rade na plin a u sistemu imaju amonijak?

  View Comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *